IPB

ברוך הבא אורח ( התחבר | הירשם )


 
Reply to this topicStart new topic
> אשכול האוכל היפני-אסייתי הרשמי, יש אישור מ-chinpokomon
Demon jester
הודעה 04.03.2013, 21:52
הודעה #1


ג'ונין
סמל קבוצה

קבוצה: וותיקים
הודעות: 1,346
תאריך הצטרפות: 18.04.08
משתמש מספר: 56,828



אשכול האוכל הרשמי






אז קודם כל הסבר על האשכול:

אשכול זה יעסוק בפרסום מאכלים יפניים-אסייתים מסורתיים, חוות דעת שלכם על מאכלים כאלה ואחרים,
המלצות על מאכלים\מתכונים\שניצלים\מסעדות וכו'. וכמובן פרסום האוכל שתכינו בעצמכם (=.
אני אשתדל להפגיז פה במתכונים שאני אמצע באינטרנט, אני אדרג את אלו שבישלתי בעצמי ואוסיף טיפים ודעות אישיות.
אני אשמח אם לאחר ניסיון אתם גם תפרסמו מתכונים ודעות בנוגע למתכונים.

כמה חוקים קצרים לפניי שנתחיל
1. אין לפרסם הודעות ריקות.
2. אין לקלל את האחר או להתחיל לריב. קיללו אותך? אמרו משהו שפגע בך? דווח ויטפלו בו.
3. אין לעשות דאבלים / טריפלים למיניהם, ובטח שלא להפציץ עמודים שלמים.
4. אין לפרסם פורומים אחרים בשום צורה.
5.יש לקרוא את חוקי הפורום הגלובאלים לפני כן.
6.אין לפרסם דברים שאינם קשורים לאוכל אסייתי
7.בשביל להימנע מבעיות לבעליי הפורום אנא כתבו (אם המתכון לא שלכם) "קרדיט לאתר אחר" תודה רבה.

*בקשה קטנה ממני, אני לא יודע כמה מכם אוכלים פה כשר או לא אבל בשביל להתחשב בכולם אנא פרסמו בתחילת כל מתכון שלכם האם הוא כשר (לא חובה אני אשמח באופן אישי)

ובלי יותר מידיי דיבורים מיותרים......


מתכונים!


טמפורה:
*לא כשר



מס' סועדים-4

מרכיבים:
16 שרימפסים- גדולים
250 סמ"ק-קמח טמפורה (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות במוצריי המזרח הרחוק)
250 סמ"ק מים קרים
שמן לטיגון עמוק
קורנפלור
מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את המים והקמח עד לקבלת בלילה חלקה. מנקים את השרימפס (מורידים את הראש ואת הקליפה
ומסירים את החוט הדק העובר במרכז הגוף.), או שאפשר לבקש שינקו לכם אותם (אני מעדיף שינקו לי אותם כי...איכסי XD).
מחממים את השמן לטיגון עמוק (180 מעלות בערך), בשביל לבדוק את החום של השמן זורקים פנימה קצת בלילה, כאשר היא
צפה סימן שהשמן מוכן. מצפים את השרימפס בקורנפלור ומנערים. בעזרת מלקחיים או צ'ופסטיקס לוקחים שרימפס וטובלים בקערת הבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים בקבוצות קטנות. מוציאים לצלחת שרופדה בנייר סופג (לספוג את השמן המיותר) ולתבל במלח.


להכנת הרוטב
מרכיבים:

4 כפות מיונז
2 כפות צילי מתוק
¼ כפית צילי חריף

אופן ההכנה:
מכניסים הכל לקערה ומערבבים


צורת הגשה:
השרימפסים מוערמים אחד על השני (אפשר להשעין אחד על השני) כאשר הרוטב בצד
ליד פלח לימון. בתיאבון

10\10 - אם יכולתי הייתי זולל את זה כל יום כל היום XD, וכמות הזמן בתור ילד שהשקעתי בלחפש את המאכל הזה הייתה הזויה
לכן עכשיו אני יתפנק עליו ^.^, מאוד פשוט להכנה ומתאים לכל הגילאים. (זהירות עם השמן P; )


אוניגירי:
*כשר




מרכיבים:
2 כוסות אורז יפני (או אורז עגול, עדיפות לאורז יפני)
רצועות אצות נורי יבשות (בערך 2 דפים יספיקו)
*מלח (אפשר גם בלי כי מאוד מומלץ כדוריי אורז מתוקים)
*שומשום שחור (רק לאסתטיקה, לא באמת מוסיף טעם ולדעתי זה יפה גם בלי)

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז בצורה הבאה, שוטפים אותו היטב כ3-4 פעמים עד שהמים הופכים נקיים ולא לבנים, לסנן היטב.
לשים אורז ומים בסיר (כ200-220 CC מים לכל כוס אורז) ולתת לאורז לשרות במים 30 דקות (לא להרתיח!).
לאחר 30 דקות להביא את הסיר לרתיחה ללא מכסה וברגע שהסיר מתחיל לרתוח לערבב ולכסות עם מכסה את הסיר (חובה שהמכסה יכסה לגמרי את הסיר ויאטום אותו), להעביר לאש נמוכה ולבשל עוד כ10 דקות. לאחר 10 דקות לכבות את האש ולהשאיר את הסיר עומד כ15 דקות נוספות (האורז מתבשל גם לאחר מכן מהאדים שלו לכן *לא לפתוח את הסיר*). לאחר 15 דקות לפתוח את הסיר ולערבב בעדינות.
לאחר שאורז התקרר מעט (הוא צריך עדיין להיות חם, אבל שלא ישרוף לכם את הידיים), הרטיבו את הידיים, וקחו כמות שניראה לכם שתספיק לכדור
אורז אחד, לחצו עם הידיים לצורה הרצויה, הדקו בעזרת הידיים כפעמיים את הצורה והניחו רצועת אצת נורי באמצע.

*ניתן להוסיף לאורז מלח לפניי הפיכה לכדור וכן גם שומשום שחור על הכדור עצמו.
על מנת להכין כדור אורז מתוק פשוט להחליף את המלח בסוכר.

דירוג 9\10 - מאכל פשוט מאוד וטעים ביותר. גורם לכולם להתלהב בבי"ס (=.



נקניקיות תמנון
*כשר




רכיבים:
נקניקיות עוף פשוטות.

אופן ההכנה:
אם קניתם את הנקניקיות עכשיו והם עדיין אינן קפואות לגמרי פשוט תחתכו כל נקניקיה ל4 חלקים,
אם הם קפואות פשוט תחממו אותם במים רותחים כ5 דקות עד שהם מפשירות.
תחתכו את הנקניקיות לגודל הרצוי (כ3-4 חלקים כל נקניקיה),
לאחר מכן בעזרת סכין עשו בנקניקיה + בבסיס שיגיע בערך עד לחצי באורך החתיכה.
חממו שמן במחבת וכאשר השמן חם זרקו פנימה את הנקניקיות (רצוי מחבת טפלון ולהפוך את הנקניקיות
בזריזות כדיי שלא ידבקו)

10\10 מתכון שאני מכין מגיל 12 בערך ממש טעים והוא נהדר עם רוטב טריאקי



מרק ראמן
*כשר (אבל אני מבטיח לעשות ניסויים ולהגיד לכם באיזה חלק של החזיר ניתן להשתמש ובאיזו צורה לבשל אותו)



מרכיבים:
1 חזה עוף טרי
5-6 פטריות שיטאקי (מיובשות)
2 שקיות דאשי (אבקה שניתן לקנות בחנויות המתמחות במוצריי המזרח הרחוק)
200 גרם איטריות סובה (או ביצים לפי הטעם)
1 ביצה קשה (עדיף שתעשו אותה במקביל למרק כך שהיא תהיה חמה במנה ולא תתקרר)
2 גבעוליי בצל ירוק
נבטים סיניים (ניתן לקנות בכל סופר, אלא הנבטים השמנמנים, רצויי שיהיו טריים)
3 כפות רוטב סויה איכותי
4 כפיות טריאקי
2 כוסות מים רותחים
שמן לטיגון
שמן שומשום
מרין (שוב להשיג בחנויות המתמחות במוצריי המזרח...כןכן מעצבן למצוא כאלה בעיר שלכם אבל 99% שיש ואם אין בעיר השכנה יש בטוח...גם אפשר לבדוק בסופרמרקטים של רוסים\חנויות טיב טעם כבר יצא לי למצוא שם הפתעות)

אופן ההכנה:
משרים את העוף כשעה 4 כפיות טריאקי, בכפית שמן שומשום, 4 כפיות סויה ו4 כפיות מרין.
מניחים את פיטריות השיטאקי בקערה עם ליטר מים רותחים ומניחים מעליהם צלוחית כדיי שתגרום להם לשקועה ומשאירים אותם
כך לרבע שעה עד שהפטריות נהיות רכות וניתנות לסחיטה (בוחעחעחע מפיונרים שכמותכם).
לאחר מכן מוציאים את הפטריות וסוחטים אותם ואת המים שבהם השרתם את הפטריות תעבירו לסיר, הרתיחו והוסיפו
עוד כחצי כוס מים (אם רואים שיותר ניתן להוסיף ככוס או כוס וחצי תלוי בגודל המנה) ומוסיפים את שקיות הדאשי.
מערבבים עד שהדאשי נמס ומוסיפים בערך 4-5 כפות סויה, טועמים ומוסיפים סויה אם צריך.
בשלו את האיטריות לפי הוראות היצרן, והעבירו אותם לסיר להתבשל עם הציר, הוסיפו את הפטריות הסחוטות
ותנו לזה להתבשל כעשר דקות. (בזמן הזה מומלץ להתחיל לבשל את הביצה)
מרתיחים שמן במחבת אליה מוסיפים את חזה העוף בלי לפגוע בצורה השלמה שלו. מוסיפים את המרינדה למחבת בכדיי לתת
לעוף עוד קצת טעם וציפוי יפה, מטגנים משני הצדדים ומוציאים כאשר מוכן (ניתן לבדוק ע"י חתך קטן במרכז, להשתדל שהחתך יתמזג עם הפריסה לאחר מכן).
חותכים בצל ירוק לפרוסות, שוטפים את הנבטים (מן הסתם גם את הבצל) ופורסים את הביצה לפרוסות (מכשיר שאני מאוד ממליץ שיהיה בבית זהו פורס ביצים, מאוד זול ושימושי בעוד המון מתכונים וניתן לקנות בכל חנות לכליי בית) פורסים בעזרת סכין את נתח החזה עוף ומסדרים בצורה הבאה,

שופכים מן הציר לקערת מרק, לאחר מכן מוסיפים (אני משתמש במלקחיים\צ'ופסטיקס\שתי מזלגות) את האיטריות, ואז אני מחלק את
הצלחת בראש, על החלק השמאלי להניח את הבצל הירוק, אני מתקדם ימינה ולמעלה ושם אני מניח את הנבטים עוד קצת ימינה לנבטים אני מניח כ4 פרוסות של החזה עוף, אני מניח פרוסה או 2 של ביצה קשה בכיוון המנוגד לחזה עוף ובמרכז אני מניח פיטריית שיטאקי או 2. (כמובן לא לשכוח להשאיר מקום שיראו את המרק והאיטריות.
(קרדיט לאתר אחר)

8\10 מתכון טעים בהחלט, החזה עוף ממש ג'וסי וטעים. גם נחמד לפתוח את הדיון איפה מכובד להתחיל? במרק? באיטריות? בעוף (שאמור להיות חזיר)? חחח בסה"כ מנה שכיף להכין כמו שכיף לאכול (= אך המחשבה מה היה הטעם של נתח חזיר במקום העוף לא עזבה אותי לצערי V~V זה הרגיש לי...לא מושלם sad.gif

שיפודיי טונה בטריאקי:

*כשר



מרכיבים:
350 גרם טונה- עדיפות לטונה טריה (למרות שאפשר גם קפוא).
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד. (לא חובה, לאנשים כמוני שלא אוהבים ג'ינג'ר מומלץ מאוד בלי)
4 שיניי שום מגורדות.
רבע כוס טריאקי.
רבע כוס מירין.
חצי כפית שמן שומשום.
שיפודיי במבוק.

אופן ההכנה:
הכניסו את שיפודיי הבמבוק למים למשך שלוש שעות על מנת שלא ישרפו.
בתוך קופסא בעלת מכסה מערבבים את כל חומריי המרינדה (הג'ינג'ר, השום, הטריאקי, המירין ושמן השומשום).
לוקחים את נתח הטונה ומורידים ממנו את העור. חותכים את הטונה לחתיכות לפיי קווי המתאר (כן חשוב), יש להקפיד על חיתוך נכון
בכדיי שהשיפוד לא יתפרק על המנגל. הכניסו את חתיכות הטונה אל המרינדה וסגרו עם המכסה, הכניסו למקרר לשעה.
משפדים את נתחי הטונה, חדרו עם שיפודיי הבמבוק בניצב (ניראלי שזה אומר דרך) קווי המתאר (ז"א שיעבור בכל קווי המתאר) והנח על
המנגל בחום בינוני (ז"א פחמים לא גבוהים ולא נמוכים), בזמן הצלייה ניתן למרוח את המשחה (בערת מברשת) בכדיי להעצים את הטעם.
יש לצלות את הטונה למידת העשייה הרצוי (המלצה אישית מההיכרות שלי עם טונה שרצוי מדיום ריר-מדיום).
*קרדיט לאתר אחר

מממ הטעם של הג'ינג'ר מאוד דומיננטי הייתי מוותר עליו לאלו כמוני שלא אוהבים ג'ינג'ר.
למזלי בניסוי מס' 2 יצא ממש מעולה וטעים אני נותן לזה 7\10 רק כי צריך לבזבז המון זמן ומאמץ על הדלקת מנגל קטנטן @~@ (כן האש נותנת
לזה טעם קצת שונה ממה שתעשו בגריל גז\חשמל)


דנגו!!!
אולי המתכון הכי חשוב בכל האשכול הזה! XDD



*כשר


מרכיבים:
50 גרם קמח אורז.
50 גרם קמח אורז מתוק (המכיל גלוטן).
2 כפיות סוכר (אפשר גם שלוש לאוהביי המתוק כמוני).
75 מל' מים חמים (ככוס-כוס וחצי)
12 שיפודיי במבוק.

לציפוי:
כפית מירין
5 כפיות סוכר
4 כפיות מים
כפית עמילן תירס מומס בכפית מים.


אופן ההכנה:
מערבבים את הקמחים עם הסוכר והמים בקערה. לשים עד ליצירת גוש בצקי חלק. חלקו את הגוש לכ36 חתיכות שוות בגודלן (אם יוצא פחות לא נורא העיקר שהמספר שיצא מתחלק בשלוש). הרתיחו מים בסיר, כאשר המים רותחים הוסיפו את הכדורים, בשלב מסויים הכדורים יתחילו לצוף, כאשר
זה קורה בשלו אותם עוד כדקה, העבירו אותם לקערה מלאה במי קרח. לאחר שהכדורים התקררו קחו מגבת\נייר סופג ותייבשו אותם (ע"י תפיחות עדינות), לאחר שהם יבשים וקוררו הם אמורים להיות דיי יציבים, קחו שיפוד במבוק ושפדו 3 כדורים על שיפוד כאשר הכדור האחרון מסתיר את חוד השיפוד. הניחו רשת על גזייה בתנור, בחום להבה בינוני-גבוה צלו את הכדורים כ4 דקות ואז סובבו באיטיות כדיי לחרוך מעט, (לא שיהיה ציפוי שרוף שיהיו נקודות שחורות כאלו שהבצק נחרך).
הרוטב- הוסיפו את המירין, מים, סוכר וסויה לתוך סיר קטן (אני השתמשתי בפינג'אן), ערבבו מידיי פעם והביאו לרתיחה.
לאחר שזה רתח הוסיפו את תערובת העמילן תירס ומים שהמסתם וערבבו עד שזה מתמוסס טוב לתוך הרוטב, לאחר שזה התמוסס והרוטב
סמיך כבו את הלהבה. בעזרת מברשת מרחו את הרוטב על הכדורי דנגו (לא להפציץ ברוטב פשוט שיצור זיגוג יפה כמו בתמונה).

מקובל לשתות עם תה ירוק.

10\10 עולה על כל הציפיות שלי. הכנתי את זה היום מ...4 בלילה ככה (למצוא תמתכון ולהכין) כי היו לי טונה מצרכים ספייר ומשעמם.


איטדקימסו! sh2.gif

כמו כן תודה לTomerd על המתכון של דוריאקי, עוד לא נסתי אבל כשיהיה לי זמן אני אכין ואדרג.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chinpokomon
הודעה 05.03.2013, 19:47
הודעה #2


החבוי בצללים
סמל קבוצה

קבוצה: משגיחים
הודעות: 6,238
תאריך הצטרפות: 6.10.05
משתמש מספר: 4,050



כל הכבוד! חזק ואמץ! היה רצוי להגביל את זה לאוכל יפני כי אחרי הכל זה פורום תרבות יפן אבל מכיוון שרוב המאכלים האסייתים די דומים אז אין בעיה לפרסם גם מתכונים למאכלים שאינם יפנים.

ננעץ.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomerd
הודעה 04.04.2013, 22:14
הודעה #3


סטודנט באקדמייה
סמל קבוצה

קבוצה: רשומים
הודעות: 27
תאריך הצטרפות: 6.03.12
משתמש מספר: 162,582



Dorayaki

מתכון:
לבצק:
100 גרם קמח.
2 כפות סוכר
כף דבש
חצי כפית מלח
3 ביצים
75 מ"ל חלב
כפית מרגרינה.
מילוי:
(מסורתי):
100 גרם שעועית אדומה
3 כפות סוכר
150 מ"ל חלב
(מי שלא אוהב מסורתי יכול לשים גם גבינה או שוקולד )
אופן הכנה:
1. ערבבו סוכר, דבש, ביצים ומלח עד שיתקבל תערובת אחידה.
אחר כך הוסיפו קמח וחלב בכמויות קטנות.
2. תחממו תבנית לדוריקי בתנור (אפשר גם להשתמש בתבנית למאפינס שיש להרבה כנראה או תבנית לעוגיות)
שלא נדבקת.
3. תמלאו את התבניות עד ל 3/4 ולא עד הסוף. הניחו את התבנית על משטח מחורר תחסו והכניסו לתנור עד להזהבה.
4. הכנת המילוי: הכינו בסיר שעועית אדומה, הוסיפו חלב וסוכר וערבבו עד לקבלת תרכובת סמיכה.
5. החלק הכיפי D: מרחו את המילוי על העוגיות וסגרו והגישו.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Brook.
הודעה 11.06.2013, 02:02
הודעה #4


גאנין
סמל קבוצה

קבוצה: רשומים
הודעות: 461
תאריך הצטרפות: 3.01.12
משתמש מספר: 157,396



תודה רבה על ההשקעה!
אני אנסה להכין את הדנגו האלה מתישהו ^^


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
J O K E R
הודעה 11.06.2013, 14:18
הודעה #5


גאנין
סמל קבוצה

קבוצה: וותיקים
הודעות: 518
תאריך הצטרפות: 28.02.13
מיקום: בכל מקום ובשום מקום פשש(פצצת עשן)
משתמש מספר: 195,549



אשכול ממש מושקע ויפה ניסיתי להכין את האוניגירי ויצא ממש טעים אבל לקח לי מלא זמן למצוא אצות.. on5.gif


--------------------
MyMangaList

,I've already become half blind"
".I can only see the world in black and white

~I <3 MANGA~


יש לי:
ספוילר:
איידס! 400 הודעות


תקראו את זה!
ספוילר:
"לאאאאא!!" הצביע עליו אבנר. "זה ראיטוווו- האחד האמיתיייייי- העצבים- אוי רק לא העצבים- אני מתעצבן מדי!!- אני לא עומד בזההההה- ארררררררגגג-" הוא אחז בליבו ונפל מת על הארץ. "או לא!" קראה רעות. "אבנר קיבל התקף לב! אתהההה-" רצה אל ראיטו ונעמדה מולו. "לעולם לא אסלח לך על זה!! עשית התקף לב לידיד שלי!! התכונן למות, יגאמי ראיטו!!" "ידיד שלך? על מה את מדברת, גבירתי?" שאל בנימוס. "אל תיתמם!! אתה רוצח המונים ואני יודעת את זה ובאנו לעצור אותך, חתיך פסיכופט עם תעודות מצויינות! זהו יום דינך יגאמי ראיטו!" "אני מבין." ראיטו הוציא פתק מכיסו ושלף עט. "אני מצטער מאוד על ידיד שלך, אכתוב את התלונה ולא אחמוק מעימות משפטי. רק תגידי לי את שמך בבקשה?" "רעות!! תשובה מיקה רעות!!! תכתוב!!! שלא תחשוב שאוותר על דמי פיצויים לכל החיים!! בושה וחרפה!! מה זה פה המדינה הזו!! ככה דמוקרטיה?!! אתם תשמעו ממני!! אני דורשת פיצויים של לפחות מאה אלף- מה אתה מסתכל על השעון סתכ'ל בעיניים כשמדברים איתך!! תתביישו לכם כולם!! מה זה פה מלחמת יום העצמאות?! מה זה פה שואה?! מה זה פה 'צינור לילה'?!! מה ז- " רעות קיבלה התקף לב ונפלה מתה על הארץ. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TDFTHole
הודעה 07.10.2013, 19:22
הודעה #6


גאנין
סמל קבוצה

קבוצה: וותיקים
הודעות: 352
תאריך הצטרפות: 6.12.12
משתמש מספר: 185,980



אשקול ממש יפה ומושקע וגם מגרה on23.gif on23.gif on23.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AVIV-A
הודעה 10.10.2013, 22:07
הודעה #7


סטודנט באקדמייה
סמל קבוצה

קבוצה: רשומים
הודעות: 209
תאריך הצטרפות: 9.10.12
משתמש מספר: 178,602



תודה רבה!
ממש מושקע אני אישית רוצה לנסות את האוניגירי ואת הדנגו!


--------------------

קרדיט לLittleMAn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LuffyPirateKing
הודעה 10.08.2014, 22:50
הודעה #8


סטודנט באקדמייה
סמל קבוצה

קבוצה: רשומים
הודעות: 130
תאריך הצטרפות: 17.04.14
משתמש מספר: 202,040



נושא מעולה! אני בהחלט אנסה את המתכונים הללו מתישהו on2.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turi12345
הודעה 13.03.2015, 21:17
הודעה #9


סאנין
סמל קבוצה

קבוצה: וותיקים
הודעות: 13,926
תאריך הצטרפות: 10.11.09
משתמש מספר: 71,320



שאלה יש למשהוא מדריך מצולם אך מכינים את כדורי האורז? תודה לעוזרים.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 משתמשים נמצאים בנושא זה (1 אורחים ו-0 משתמשים אנונימים)
0 משתמשים:

 



RSS גרסת ארכיון הזמן כרגע: 17.09.2019 , 10:17